PP-kalvot

Polypropyleenin tuotanto on kasvanut rajua vauhtia sitten 1950-luvun, jolloin uusi muovilaatu esiteltiin. PP on tänä päivänä ainutlaatuisten ominaisuuksien vuoksi erittäin laajalti käytetty muovilaatu maailmassa. PP tarjoaa taloudellisia etuja. Se painaa vähän ja tekeminen onnistuu alhaisin kuluin.

PP on ympäristöystävällinen muovi. Toisin kuin monet muut laadut, PP ei sisällä pehmentimiä tai raskasmetalleja. Materiaali on fyysisesti harmiton ja se ei aiheuta ongelmia. PP on helposti kierrätettävissä.

Tekniset ominaisuudet:

Kirkas, opaakki ja häikäisemätön laatu. Laajasti erikoisominaisuuksia lisättävissä. Leveydet: 10 - 2800 mm. Vahvuudet: 25 - 300 µm. 

Kalvot saatavilla myös korona -käsiteltynä tai martioituna. Kalvot voivat olla kontaktissa elintarvikkeiden kanssa. 2002/72/EC.PP-kalvon edut:

Copy-safe. Ei sisällä pehmentimiä tai raskasmetalleja.
Hyvä kestävyys. Erinomainen kemiallinen kestävyys.
Helposti saumattava materiaali. Ympäristoystävällisempi kalvomateriaali sekä helposti kierrätettävä.

Käyttökohteet
:

Toimistotarvikkeet: kuten kansiot, kirjankannet
Graafinen: Mainosjulisteet, mainostaulut, suojakalvot
Elintarviketeollisuus: Leipäpussit, pakkausmateriaalit
Suojakalvot: Etiketit, Laminointi, Teipit
Tekniset kalvot: Autoteollisuus, kuumaliimaus, lämpömuovaus

Kiinteät arkit

Käytetään esimerkiksi kansioihin ja pieniin rasioihin. Ne ovat painettavissa seri-, flexo- ja offsetpainotekniikoilla. Arkit ovat saatavilla läpikuultavina, opaakkina sekä RAL/Panthonen sävyissä. Arkit ovat koronakäsiteltyjä. Materiaali on kierrätettävää ja uudelleen käytettävää.

Ontelo PP-arkit

Rakenteeltaan lujia ja ovat hyviä vaihtoehtoja aaltopahville sekä puurakenteille teollisuuden pakkaamisessa. Ontelo-PP nousee hyväksi vaihtoehdoksi, jos varsinkin esiintyy jokin seuraavista teknisistä tarpeista: materiaalin keveys, kosteuden ja kemikaalien kestävyys, uudelleenkäytettävyys, kierrätettävyys, käsittelyn ja pakkaamisen helppous, melu- ja lämpöeriste. Materiaalista tehdään myös rasioita ja kansioita.

Alkuun