Biohajoavat

bioBiohajoavat polymeerit voidaan jakaa kahteen ryhmään: synteettisiin ja luonnon polymeereihin. Valtaosa synteettisistä on polyestereitä. Niistä tärkeimpiä on mm. luonnon raaka-aineisiin perustuva polylaktidi (PLA). Biohajoavien muovien markkinoita kasvattavat lisääntyvät ympäristösuojeluvaatimukset, jätteiden käsittely ja kompostointi sekä biohajoavien materiaalien mahdollistamat uudet innovaatiot.

PLA:n ominaisuudet mahdollistavat käytön useissa lämpömuovaussovelluksissa, erityisesti kylmien juomien pulloissa, kupeissa sekä hedelmien ja vihannesten alustoissa.

Markkinoilla näkee jo joukon erilaisia pakkauksia, jotka ovat tehty biomuoveista. Tällä hetkellä PLA:ta käytetään Euroopassa vihannesten ja hedelmien pakkauksissa.

Biohajoavat muovit (pakkausmateriaalit) valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista kuten maissista, selluloosasta ja soijasta. Biomuovien käytön lisääntymistä hidastaa materiaalin korkea hinta.

Toimittajamme PLA -kalvo on saatavilla vahvuuksissa 200 - 800 mikronia. Kalvo on transparentti ja pinnaltaan kiiltävä. Käyttökohteet ovat syvämuovatut (lämpömuovatut) astiat, rasiat. Painatusta varten kalvoa saa arkkeina.

PLA on haurasta, mutta siitä saadaan iskunkestävämpää lisä-aineilla. Tämä vaikuttaa biohajoavuuteen. Lisäaineita saa olla tietty prosenttimäärä ja silti materiaali luokitellaan biohajoavaksi.

Alkuun